tirsdag den 20. november 2012

Et tilbud man ikke siger nej til

Jobcenteret har givet mig et tilbud om aktivering. Det er sådan et tilbud man skal have senest 13 uger efter man har meldt sig som jobsøgende. Sådan et tilbud hvor man mister sine dagpenge, hvis man takker nej.

Så det gør man ikke.

(Mad på bordet og tøj på kroppen er ret rare ting at have på plads her i november) 

På den måde kan jeg ikke lade være med at synes, at det måske er lidt flabet at kalde det for et "tilbud", men dem om det. 

Systemet er ikke så fleksibelt, at det kan se det ulogiske i at sende en ressourcestærk (nej ikke økonomisk, men alligevel) akademiker med en uddannelse der bl.a. placerer sig indenfor formidling - på et jobsøgningskursus.

Jeg frygter, at det bliver sådan noget med, at jeg skal sidde foran en skærm og forsøge at forfatte nogle ansøgninger ud fra nogle givne retningslinjer. Til jobs der ikke eksisterer. Med en kursusleder der ved mindre om emnet end jeg selv. Jeg frygter, at det bliver sådan noget "find-din-indre-fugl" og lignende, som Lau Aaen skriver om i bogen "Dagpengeland" (som jeg i øvrigt gerne vil have fingrene i).

Men jeg HÅBER, at det bliver inspirerende, sjovt og spændende, at jeg kan lære en masse om arbejdsmarkedet af en kompetent coach, at jeg kan få svar på nogle af mine mange spørgsmål, og at det forhåbentlig ender ud i, at jeg kan få gelejdet mig selv et sted hen, hvor jeg kan få endnu mere relevant erfaring, end jeg allerede får i forvejen, gennem det frivillige arbejde jeg laver.

Nå ja. Beskæftigelsesmålet var i øvrigt at få mig i arbejde som "butiksassistent". Så meget for en BA i Litteraturhistorie.

Har dog fået det ændret nu. Jobcenterdamen lo lidt af fejlen, da jeg ringede ind og sagde det - lidt selvironi har de dog. Trods alt.

4 kommentarer:

 1. Jep...Sådan et kursus har jeg prøvet! Vi var ca 5 ud af nok 15 tilmeldte (hvor var alle de andre???)og vi skulle sidde og surfe rundt på Jobnet og drikke kaffe....vi skrev ingen ansøgninger, sjovt nok, men der blev holdt en masse rygepauser (nu er jeg så ikkeryger!)og skældt en masse ud på systemet og samfundet og sagsbehandlerne og gud ved hvad.
  Det er virkelig en oplevelse af de få, især hvis du har en god portion ironi og distance, og det har du vist. Og som du skriver, så er det ikke et "tilbud" man siger nej til, vel?! God fornøjelse:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, det lyder umiddelbart som om der er stof til et par syrlige blogindlæg at hente ;-) Og et interessant indblik i aktiveringssystemet. Tak :-)

   Slet
 2. Årh øv - jeg har selv prøvet det, og jeg var ikke begejstret for deres mange floskler (vi læste også Dagpengeland den gang). Håber dog for dig, at du kommer et sted, hvor der sidder nogle coaches, der kan give dig noget konkret og brugbart hjælp. Det er de blevet bedre til i København, nu hvor de har lavet nogle tiltag målrettet akademikere:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber også at det er blevet bedre end de skrækhistorier man hører. Gider ikke spilde min tid, men vil gerne lære noget :-)

   Slet