torsdag den 30. august 2012

(Camera)man on the moon...

I weekenden døde Neil Armstrong – man on the moon – og det har ikke den store nyhedsværdi længere, men sørgeligt var det, for tænk sig at have gået på månen som den første!

Men i den forbindelse så jeg et klip af hans ”lille skridt for et menneske, men et stort skridt for menneskeheden” ud på månens overflade og så slog det mig: Hvem filmer egentlig at det første menneske træder ud på månen? Er det månemanden eller hvad? For man ser ham altså næsten forfra. Næsten

Og ja, (ja, ja, ja), der er jo nok en eller anden kedelig, men sand, forklaring om, at det er noget kameraudstyr der er sat fast på landingsudstyret til formålet, for det var jo vigtigt at det hele blev dokumenteret osv. 

Alligevel sidder der en lille konspirationsteoretiker indeni mig og gnækker lidt, for hvad nu hvis der også er en uofficiel første mand på månen, fordi der ikke var teknisk udstyr til andet end at lade en anden astronaut med et kamera træde baglæns ud af rumskibet? Det er jo ikke alt man ser på TV… 

PS. Ja. Ved godt det måske ikke lige er tidspunktet at så tvivl om Neils titel, men synes ikke I skulle snydes for den sjove tanke. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar