mandag den 28. oktober 2013

Hjemve

Den anden dag passerede jeg lillebroren til en jeg engang har gået i klasse med. Eller det tror jeg i hvert fald, at det var. Men det er egentlig lige meget, for hjemveen slog igennem mig som en mavepumper, mens jeg cyklede videre og ikke kunne lade være med at tænke på, hvor grim byen egentlig ser ud i regnvejr - sammenlignet med den "landsby" jeg kommer fra. 

Jeg savner nogle gange at være et sted, hvor der ikke bor flere mennesker end at man hilser på hinanden på fortovet. Men sådan nogle steder er vel sjældne efterhånden? Nogle gange glemmer jeg hvor jeg er, og kommer til at hilse på tilfældige mennesker her i Aarhus. Sådan nikke høfligt til dem på gaden med øjenkontakt og det hele. Folk må tro, at jeg er idiot. 

Her passerer vi hinanden som fortabte skygger i efterårsregnen; folk man har gået i parallelklasse med eller måske ikke har set siden efterskoletiden. Et andet sted ville vi have stoppet op og sagt "hej" - bare fordi vi boede i samme by. 

onsdag den 16. oktober 2013

Hvor går damebladsgrænsen?

Allerede få dage efter min 25-års fødselsdag begyndte de første "alderdomstegn" at melde sig. Man ved simpelthen, at man er trådt ind i en ny fase i livet, når Femina frister mere end Woman...


... Og man giver efter for det.

Jeg troede faktisk at man mindst skulle være 30! Men det der med hvordan man finder en kæreste, lægger make-up, har sex, spiser sundt og er en god veninde (samtidig), synes jeg efterhånden jeg har læst om ret mange gange i løbet af de sidste 10 år.

I Femina hylder de derimod 100 seje kvinder i den her måned - og det kan jeg godt lide. Så lover jeg til gengæld at vente med Alt for Damerne til jeg er fyldt 40. Mindst.

P.S. Gæt hvem der gik i latterkramper, da jeg trak Femina op af tasken...

tirsdag den 15. oktober 2013

Jeg tager snart til Herning...

... For jeg har fået verdens bedste 5-årsdagsgave af Jakob. 


John Mayer. Need say more?

fredag den 11. oktober 2013

Jeg har udnævnt mig selv til ugens mesterbager

Okay. Det er rigtigt at bloggen ligger lidt stille for tiden - og I kan jo nok godt gætte, at det er fordi jeg travlt. Når nye spændende projekter melder sig, så er bloggen den første til at blive nedprioriteret. Det er ærgerligt, men sandt. Men hvad har jeg haft så travlt med? Har jeg mon haft travlt med at passe mit studie? Har jeg haft travlt med at læse de bøger jeg skal anmelde?

Eller har jeg bare haft travlt med at fejre min 25 års fødselsdag af tre omgange? JA! Jeg har faktisk brugt meget af ugen på at øve mig i disciplinen "lagkage":

"Gamle Erna" var på overarbejde 

Lagkage 1 

Lagkage 2 (med hindbærmousse og chokolademousse)

Det kom så vidt, at jeg kastede mig ud i selv at bage bunde, hvilket egentlig var overraskende nemt. Men allerførst bagte jeg boller og cupcakes til mine veninder.


Jeg havde den dejligste fødselsdag i går med fine gaver, fødselsdagspost, blomster, gæster og lækker mad. Det kunne ikke blive bedre. Jeg er også meget taknemmelig for, at der ikke var nogen der valgte at overdynge mig med kanel. Jeg har verdens bedste venner - og det er ikke kun derfor.

torsdag den 3. oktober 2013

onsdag den 2. oktober 2013

Ting der undrer mig pt. 2

- Linkedin
(og især hvorfor de sender mails med ingeniørjobs der er "relevante" for mig)

- Hvad der blev af udtryk som fx "panser" og "edb"
(måske siger man det stadig i Kbh?)

- Hvordan folk får tid til sådan noget som at strikke/se fjernsyn/lave mad/lege/købe tøj/købe STØVLER i det her samfund.

- Hvornår jeg sidst har gjort mine køkkenskabe rent indvendig.

- Hvorfor butikkerne hvert år tror, at folk har lyst til at spise pebernødder og brunkager i oktober. Gå så væææææææææk! 

tirsdag den 1. oktober 2013

Som taget ud af en film

Ved to lejligheder, som jeg ikke vil komme nærmere ind på her, har jeg flygtigt hilst på en mor og hendes søn. Efter begge "møder" har jeg haft følelsen af, at de virkelig mindede mig om nogen eller noget. I dag gik det så op for mig hvem det var - og det var da simpelthen de her to...



 ... Fra filmen "About a boy" (2002).
Hold op, hvor er hjernen bare kludret nogle gange.